Therapeutische massages & Myofasciale technieken

Doorbloeding ,Herstel van zenuw uiteinden , Stimulerend en ontspannend

Therapie die uit meerdere complementerende behandelmethodes bestaat, biedt grotere kans op genezing. In deze praktijk zijn hand-on methodes evenredig van belang ten opzichte van hand-off methodes.

Hands-off methodes zijn bijvoorbeeld oefentherapie, houdingtherapie en ergonomisch advies.

voorbeelden van hands-on methodes zijn manuele therapien zoals gewrichtsmobilisaties en -correcties almede manupulaties van huid-, spier-en bindweefsel. Kinesiotaping valt ook onder deze groep

Massagetherapie en myofaciale technieken kunnen een uitstekende aanvulling zijn op de al reeds genoemde behandelingen:

Bij “JAMES paramedisch centrum”in den Haag kunt u terecht voor uitgebreide sessies die aansluiten bij uw persoonlijke fysieke en mentale behoeften.

Hier volgen en aantal voorbeelden:

Bindweefsel reflexzone therapie

De behandeling van het bindweefsel is een vorm van reflexzone therapie. Mechanische prikkels worden aan de huid en het bindweefsel toegediend. Deze prikkels stimuleren sensoren in de huid waarbij het effect van de prikkels niet beperkt blijft tot de plaats waar behandeld wordt maar tevens op gerelateerde spiergroepen, gewrichten en orgaansystemen.

Doorbloeding ,Herstel van zenuw uiteinden , Stimulerend en ontspannend

De doorbloeding wordt verbeterd door stimulatie van de zenuwuiteinden gelegen in de huid wat wederopbouw en herstel ten goede komt. Tevens komen chemische stoffen vrij die de bindweefsel opbouw bevorderen.

De prikkels hebben afhankelijk van de behandeling een stimulerend of ontspannend effect. Op deze wijze wordt de werking van het zenuwstelsel positief beïnvloed.

Dit draagt tevens toe op een beter mentaal welbevinden.

Let op!: Enkelvoudige massagetherapie worden niet vergoed via de zorgverzekering.