Home    Over James   Visie    Massage & Therapie   Wellness massage    Tarieven     Contact     Links

 

 

J a m e s

 

Massage & Wellness

 

 

Therapeutische massages

Wellness massages

Oefentherapie

Gewrichtsmobilisaties

 

 

Tel.:  06-17 46 51 51

 

 

Gecertificeerd praktijk

 

 

 

 

 

Home    Over James   Visie    Massage & Therapie   Wellness massage    Tarieven     Contact     Links

 

Bindweefsel reflexzone therapie

 

De behandeling van het bindweefsel is een vorm van reflexzone therapie. Mechanische prikkels worden aan de huid en het bindweefsel toegediend. Deze prikkels stimuleren sensoren in de huid waarbij het effect van de prikkels niet beperkt blijft tot de plaats waar behandeld wordt maar tevens op gerelateerde spiergroepen, gewrichten en orgaansystemen.

 

Langdurige lichamelijke en/of mentale stress evenals orgaanstoornissen kosten veel energie. Een groot gedeelte van die energievoorziening wordt geleverd door het bindweefsel. Het bindweefsel kan verzwakken en verliest flexibiliteit. De belastbaarheid van spieren, pezen, aanhechtingen en gewrichten, wordt aanzienlijk verlaagd. Zo kunnen diverse klachten ontstaan.

 

De doorbloeding wordt verbeterd door stimulatie van de zenuwuiteinden gelegen in de huid wat wederopbouw en herstel ten goede komt. Tevens komen chemische stoffen vrij die de bindweefselopbouw bevorderen.

De prikkels hebben afhankelijk van de behandeling een stimulerend of ontspannend effect. Op deze wijze wordt de werking van het zenuwstelsel positief beïnvloed.

 

Het bindweefselonderzoek vindt plaats vanuit een modern neurofysiologisch en neuropsychologisch perspectief.

Dit geeft inzicht in het ontstaan van aandoeningen van spieren en gewrichten en de behandeling daarvan.

 

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, en littekens .

 

(Terug naar Massage & Therapie)